Svátek Na Stínadlech, A-tým jede do Teplic

V Den vzniku československého státu nebudou mít kolínští fotbalisté volno. Na umělé trávě teplických Stínadel se totiž střetnou s rezervním týmem FK Teplice. Zápas začíná v 11 hodin, sledovat ho nejspíš budete moct na tvcom.cz.

Skláři mají za sebou vydařenou podzimní část. Před posledními třemi koly jim patří třetí příčka s náskokem dvou bodů na čtvrté Zápy. Z posledních pěti odehraných zápasů navíc mají šňůru tří vítězství (Přepeře, Hradec Králové B, Benešov). Předtím padli v Chlumci a remizovali právě se svým pronásledovatelem ze Záp. Aktuálně mají bilanci 7-1-4 a skóre 22:15. Na Kolín ztrácejí čtyři body, na první Žižkov bodů sedm. Nejlepším šutérem je s devíti zásahy Tadeáš Vachoušek, který je stabilním náhradníkem teplického A-týmu.

Kolín nadále pokračuje v rozjeté krasojízdě. Naposledy sparťanskou formu okusilo Ústí nad Labem, které v Borkách dvakrát vedlo, ale ve finále odjelo bez bodu. Kolínský triumf zajistili góly Sodoma a Fotr, k tomu fantastický týmový výkon, především ve druhém poločase. Díky tomu si Kolíňáci udrželi druhé místo. Z posledních pěti zápasů vyšli hned čtyřikrát jako vítězové, remízu 2:2 zaznamenali s lídrem soutěže Viktorií Žižkov, na kterou ztrácí tři body. Králem kolínských střelců je stále Jiří Sodoma, na kontě má deset gólů. Na vedoucího Davida Černého z Ústí nad Labem ztrácí jeden jediný gól.

Mužstva mají za sebou čtyři vzájemná utkání. Nejprve v seozně 2003/04, kdy dvakrát zvítězili Tepličtí po výsledcích 4:0 a 1:0. Další dva zápasy sehrála v sezoně 2006/07. V prvním zápase vyhrál Kolín v poměru 1:0, jarní odveta vítěze nepoznala – 2:2. Jak dopadne v pořadí pátý vzájemný zápas Kolína s rezervou Teplic? To se dozvíme už v pátek 28. října, duel začíná v 11 hodin.