Kolín sestřelil Dobrovici pěti góly

Třetí domácí zápas Kolín zvládl. O první únorové sobotě sparťané přivítali divizní celek z Dobrovice. První poločas byl střelecky zdrženlivý, ve druhé půli se domácí rozstříleli. Na první gól z konce první půle navázal hattrickem David Breda a jednou se prosadil Pavel Čapek. V konečném součtu zvítězili 5:0.

Začátku zápasu se ujali domácí. Už v první minutě hlavou zakončoval Routek. Na druhé straně se hosté dostali do velké šance v 11. minutě. Zelinka v osamoceném zakončení před Fejfarem vyslal střelu pouze na jeho branku. Skóre se neměnilo ani ve 29. minutě, kdy Čapek vystihl nepřesnou rozehrávku hostů a připravil zakončení pro Valentu, gólman Malík byl připravený.

Zkraje poslední desetiminutovky faul nabídl Dobrovickým zajímavou příležitost z hranice pokutového území. Střela z dobré pozice však zamířila vysoko nad kolínskou bránu a skóre zůstalo nezměněné. Kolínští se snažili o dlouhé centry, které však mařilo krátké hřiště. Proto museli zvolit kombinaci po zemi, a vyplatilo se. O prolomení bezbrankového stavu se postaral vteřiny před koncem první půle Miroslav Routek, který se šikovně uvolnil v dobrovickém vápně a propálil Malíka – 1:0.

„První poločas z naší strany nebyl až tak dobrý. Hodně jsme ztráceli míč, nedokázali jsme ho podržet,“ říká novic Michal Snížek.

Po změně stran začali Kolínští své šance proměňovat. Po šesti minutách dal kolínskému gólostroji základ David Breda, který přízemní střelou ze standardní situace překonal hostujícího brankáře a zvýšil na 2:0. Pět minut na to se blýskl znovu. Prosmýkl se po pravé straně a razantní střelou z úhlu k protější tyči znovu skóroval – 3:0.

„Ve druhém poločase jsme snad všechno zlepšili a z toho pramenily góly,“ komentuje průběh zápasu dvacetiletá posila z Mladé Boleslavi. „V porovnání s Mladou Boleslaví jsou tady více techničtí hráči. Tam jsme hodně běhali a tréninky byly delší a fyzicky náročnější.“

V 73. minutě se domácí opět prosadili. K míči se ve vápně nejlépe dostal Pavel Čapek a zvýšil na 4:0. Minutu na to se sparťané radovali znovu. Valenta pohledným dloubnutím našel Bredu, který se ani tentokrát nemýlil – 5:0. Poté se do šancí dostali Sodoma nebo Valenta, další branka už ale nepadla.

„Líbí se mi tady, kluci mě k sobě vzali dobře. Ze svých výkonů dobrý pocit zatím nemám, ale je hezké se sem vrátit. Měl jsem to tady vždycky rád a mám pěkné vzpomínky na mládežnické časy,“ říká Snížek, který v Kolíně působil ve svých dvanácti letech.

Kolínští si ve třetím přípravném zápase připisují druhé vítězství. Za týden hostí třetiligový Sokol Hostouň, znovu od 10 hodin.

STATISTIKY

Branky: Routek, 3x Breda, Čapek P.
Fotogalerie: jackfoto.cz | Foto: Jan Kobzáň.
SK Sparta Kolín: Fejfar – Štancl, Milec, Routek, Snížek, Šnajdr, Vondráček, Čapek P., Veselý, Breda, Valenta, Veselý.
Střídali: Sodoma O., Lindner.