SESTAVA DEKÁDY | Milan VÁCHA

Post: pravý záložník

Číslo: 18

Sezona: 2016/17-současnost

Preferovaná noha: pravá

Dnes už je považován za týmového veterána. Společně s Adamem Čapkem je ze současného kádru nejdéle sloužícím hráčem a už pět sezon brousí pravou lajnu. Milana Vácha si post pravého záložníka v sestavě dekády jednoznačně zaslouží! Brousek snažící se zásobovat své spoluhráče kvalitními centry do vápna je poklad.

„Podle mě by tahle sestava byla hodně nebezpečná partička!“

Zhruba v šesti letech se Milan poprvé postavil na trávník jako registrovaný fotbalista. Tehdy to bylo v nedalekých Nebovidech, kde dnes jeho otec vykonává funkci předsedy klubu. Během svých mládežnických let ale okusil i jiné týmy v okresu. V rámci hostování působil například v Červených Pečkách nebo právě v Kolíně.

Foto: svoboda.info | V dresu Kutné Hory

„Nebovidy jsou srdcovka a s největší pravděpodobností tam na stará kolena skončím. Nebo až mě vyhodí trenér (smích.)“

V roce 2010 se stal mateřským hráčem Velimi, kde už nastupoval jako dvacetiletý mladíček. V roce 2012 odešel hostovat do Převýšova, kde si poprvé zahrál 3. nejvyšší soutěž – ČFL. Po půl roce se však vrátil zpět a následně na jaře odešel, také v rámci hostování, do divizní Kutné Hory. Zde vydržel dlouhá léta, s výjimkou roku 2015, kdy se na půlrok přestěhoval do Čáslavi. Poté šel opět do Kutné Hory, kam v létě 2016 přestoupil na stálo.

V únoru 2017 odešel na svou doposud poslední štaci. Další jeho zastávkou byl Kolín, kde naskočil do rozjetého divizního ročníku. Od prvního mistrovského zápasu si získal stabilní místo v základní sestavě a odvděčoval se nejlépe jak mohl – skvělými výkony. Od počátku svého působení ho najdete jedině na postu krajního záložníka, kde mu to opravdu svědčí. Je to důrazný typ hráče, který se nebojí jakéhokoliv souboje a dokáže svůj tým vyburcovat k zařazení vyššího rychlostního stupně.

„Všechny týmy mi něco daly, ale Kolín je zatím nejpovedenější angažmá. Srovnává se to těžko.“

V kolínském dresu prozatím odehrál 98 mistrovských zápasů a dohromady nasázel 10 branek. Jeho předností jsou mrštné nohy, díky kterým dokáže přejít přes soupeřova obránce a následně připravit šanci svým spoluhráčům. Takového hráče je naprosto slastné mít ve svém týmu, neboť nejen že je to výborný fotbalista, ale také lídr skupiny, který dokáže dovést mužstvo k neuvěřitelným vítězstvím!

Foto: Natálie Krupková | Milan Vácha (vpravo) s A. Čapkem

„V Kolíně jsem spokojený, všichni kluci jsou tady v topu! Není snad nikdo, kdo by do kabiny nezapadal. Za nejlepší sezonu považuji tu současnou. Jsme první, neprohráli jsme a všechno šlapalo, jak mělo. Je škoda, že nás zastavila korona.“

Dámy a pánové, milovníci fotbalu, a toho kolínského především. Pravou lajnu by ve vašem výběru piloval Milan VÁCHA!

Foto: Jan Kobzáň

Napsat komentář

− 2 = 3