SESTAVA DEKÁDY

Historie je samozřejmě nedílnou součástí každého klubu a tvoří ji včetně funkcionářů a trenérů také samotní hráči. Jen během posledních deseti let se v kolínském dresu vystřídala spousta skvělých fotbalistů, kteří zažili radostné postupy z Divize, přes ČFL až do FNL, ale také i naopak zpětný pád až do čtvrté soutěže. Vaším úkolem bylo vžít se do role trenéra a vybrat nejlepší jedenáctku uplynulého desetiletí, tedy SESTAVU DEKÁDY. A tady je…

K dispozici jste měli celkem 22 brankářů, 17 krajních obránců, 18 stoperů, 27 krajních záložníků, 33 středních záložníků a 30 útočníků. Mezi nimi ale nebyli hráči, kteří se na kolínském pažitu proháněli v rámci zápůjčky z Mladé Boleslavi. Některá jména se objevila na více postech a vy jste je mohli do sestavy zařadit pouze jednou. Vybrat tedy z tolika hráčů pouze nejlepší jedenáctku. Na hlasování jste měli přesně deset dnů a nutno zmínit, že se sešlo mnoho různorodých odpovědí. Vítězové však byli většinou naprosto jasní. Kolíňáci, do boje byste vyslali tuto sestavu:

Nejdrtivější vítězství zaznamenala naše brankářská legenda David Čižinský, pro kterého hlasovalo 64,9 % lidí! Kompletní obranná čtveřice (Nešpor, Šourek, Biško, Čapek) si své místo získala taktéž s dostatečným náskokem. Několik málo bodů ale rozhodovalo o záložnících, především o hráči na levém postu. O pouhé tři hlasy si své místo získal Jan Boček. Totéž na středu zálohy, v napínavém souboji však nakonec zvítězili David Brunclík a Jiří Vondráček. Na pravé záloze to bylo také jasné – s 21,6 % vyhrál Milan Vácha! V útoku jednoznačně dominoval Jan Štoček, který se v útoku bude dělit s Jiřím Sodomou.

SESTAVA DEKÁDY: Čižinský – Nešpor, Šourek, Biško J. Čapek A. – Boček, Brunclík, Vondráček, Vácha – Sodoma, Štoček

Během následujících týdnů se na každého hráče SESTAVY DEKÁDY podíváme podrobněji. S některými vám přineseme rozhovory, jiné vám představíme pohledem různých statistik. Chtěli byste se svého favorita na něco zeptat, nebo mu chcete něco vzkázat? Napište nám to do komentáře!

Napsat komentář

27 − 19 =