Jan Kobzáň

VÍTĚZNÁ VLNA POKRAČUJE

Spanilá jízda kolínských fotbalistů pokračuje i po 8. divizním kole. V něm Kolínští narazili na silného soupeře – SK Benátky nad Jizerou. I díky rychle vstřelené brance nastartovali domácí svou mašinu a ve finále zvítězili 3:0! S nepořízenou odjel i Jan Boček, který tehdy byl součástí kolínského mužstva při postupu do FNL! 
Rozhovor s Janem Bočkem v sérii #DOFNL – #DOFNL | Jan Boček

Kolíňáci vlétli do utkání s opravdu velkou chutí. Již v 1. minutě hlavičkoval Škoda, jenže pouze mimo. O chvíli později to zkoušel i Bareš, jeho lehkou střelu však brankář Straka zpacifikoval. Otevření skóre se kolínské mužstvo dočkalo ve 4. minutě – Adam Čapek přihrával před odkrytou branku, kam si pro gól dojel skluzem Daniel Bareš – 1:0! Kolíňáci byli velmi aktivní i nadále a do šancí se dostávali postupně i Hudec či Sodoma. Benátečtí se dostali k první střele v 9. minutě, konkrétně to zkusil Gidion. Ve 12. minutě pak hostující Manfeld zamotal kolínskou obranu a prověřil Kubáta, ten byl však výborně připraven! Hra se pak několik minut táhla a do další příležitosti se dostali domácí až v 21. minutě. Pavel Čapek se dostal k míči, následnou střelou ale těsně minul tyč Strakovy branky. Tři minuty stačili Kolíňákům na vytvoření další šance. Adam Čapek opět hledal své spoluhráče v pokutovém území. Na míč si sbíhal Sodoma, jenže skluzem míč netrefil. Na konci prvního poločasu se zahrával proti Benátkám rohový kop. Hostující obrana ale nevyřešila situaci nejlépe a jeden z hráčů fauloval Sodomu. Rozhodčí nařídil pokutový kop a Jirka Vondráček ho s přehledem proměnil – 2:0!

Druhý poločas začal ve stejném stylu jako posledních dvacet minut půle předchozí. Oproti úvodu zápasu byla aktivita nižší, ale Kolínu to k udržení dvougólového náskoku bohatě stačilo. Ke snížení mohlo dojít v 64. minutě, kdy opět pálil Mansfeld. Michal Kubát byl znovu zásadně proti a perfektním zákrokem udržel vedení. Definitivní pojistku skóre přidal v 79. minutě Jiří Sodoma. Vácha dobře potáhnul míč po pravé čáře a ještě lépe našel na malém vápně právě Jirku Sodomu, který skluzem chladnokrevně zakončil a zvýšil na 3:0! Výsledek ale mohl být ještě vyšší – v 82. minutě hledal v pokutovém území Bareše, tomu však míč proklouzl mezi nohama. Mezi střelce se mohl v 86. minutě zapsat i Koděra, který se ocitl v dobré šanci uvnitř vápna. Dobrou myšlenku, tedy zakončit do rohu u vzdálenější tyče, nedokázala zcela zrealizovat a vyslal míč mimo. To jeho ani celý tým mrzet nemuselo, Kolín si totiž připisuje další vítězství a potvrdil, proč se nachází na prvním místě tabulky!

Branky: Bareš, Vondráček, Sodoma,
Rozhodčí: Dudek – Hoda, Šlajs
ŽK: Sodoma – Slicha
Diváci: 0

SK Sparta Kolín: Kubát – Soběslav, Šlehofer (66′ Štancl), Škoda – Čapek A., Vondráček (K) (83′ Šindelář), Čapek P., Milec, Hudec (62′ Vácha) – Sodoma (83′ Šindelář), Bareš (83′ Koděra)

SK Benátky nad Jizerou: Straka – Slicho, Zoubek, Jimmy, Boček (72′ Košek), Zabilanský, Šimek (59′ Komma), Holeček, Macek, Mansfeld, Borovička (K)