S BENÁTKAMI BEZ DIVÁKŮ!

Podzimní část se již dostala do své poloviny a Kolín i nadále okupuje první příčku. V neděli 11. 10. 2020 hostí v rámci 8. kola SK Benátky nad Jizerou. Na tento zápas je však z důvodu nařízení Vlády ČR divákům vstup zakázán. Sledovat ho budete moci přes naše sociální sítě (facebook, instagram), kde budeme přinášet aktuální informace z průběhu zápasu.

Benátecké mužstvo má od počátku soutěže velmi rozmanité výsledky. Na úvod Divize padlo na půdě Dvora Králové po penaltách, následující týden si ale smlslo na Kosmonosech vysoko 7:0! Ve třetím kole padlo v Náchodě 5:2, ale o další týden později doma porazilo Poříčany 2:1. Ve Vysokém Mýtě prohrálo 4:2. Poslední dvě kola už zaváhání nepřipustilo. Nejprve porazilo Kutnou Horu 6:3 a poté i Nymburk 4:1. To znamená, že ačkoliv jsou Benátečtí na domácím hřišti stoprocentní, z venkovní půdy příliš bodů většinou neodváží. I přesto jim patří v tabulce 5. místo s počtem 13 bodů. Celkem Benátčané nastříleli 24 branek, naopak jich inkasovali 14. 

A jak je na tom Kolín? Skvěle! Během sedmi soutěžních utkání zaznamenali kolínští borci pouze jednu ztrátu v podobě jednoho bodu z úvodního zápasu ve Velkých Hamrech. Zbylých šest zápasů jednoznačně ovládli a dokázali si poradit i se špatným startem či dvougólovým mankem. Sezona je však dlouhá, a proto je potřeba, aby se Kolínští plně koncentrovali na každičký zápas. Aktuálně je tedy Kolín na nádherném prvním místě s 20 body a skóre 33:7! Počet vstřelených gólů činí kolínskou ofenzívu nejlepší ze všech divizních skupin. S počtem inkasovaných branek se dělí o nejlepší defenzívu s Vysokým Mýtem, které obdrželo rovněž 7 gólů.

Pojďme se nyní podívat na vzájemná soutěžní setkání obou celků. Zamíříme tak do třetiligové sezony 2015/16. Tehdy byl ve dvojzápase lepší Kolín, který dokázal oba mače zvítězit s dvougólovým rozdílem. Nejprve v Benátkách 3:1, v odvetě hrané v Borkách pak 2:0. V sezoně 2018/19 musely jednou rozhodovat penalty, úspěšněji pro Kolín (4:3 po pen.), v druhém zápase opět brali 3 body Kolínští (2:1). V doposud posledním vzájemném zápase, který se odehrál v minulé sezoně, opět zvítězili Kolíňáci. Po přesných trefách Lukáše Šindeláře a Jirky Vondráčka v Benátkách vyhráli 2:1.

Předzápasové statistiky hovoří lépe pro Kolín. Definitivní výsledek ale přinese až nedělní utkání, začínáme v 15:00! Připomínáme, že vstup divákům je na stadion zakázán. Sledovat průběh zápasu můžete na našich sociálních sítích, které najdete i v zápatí této webové stránky.