KOLÍN LOUPIL VE VELKÝCH HAMRECH

Kolínské mužstvo se v sobotu 22. 8. vypravilo ke svému prvnímu mistrovskému utkání nové sezony. Od 10:15 hodin bojovalo o body s celkem FK Velké Hamry. Domácí se sice dostali do dvoubrankového vedení, Kolíňáci však zbraně nesložili a dokázali utkání dotáhnout do penaltového rozstřelu, kde obhájili z pohárového duelu nejen své střelecké dovednosti, ale také výtečného strážce své svatyně.

Bezbrankový stav vydržel až do 25. minuty. V tento čas to byli bohužel domácí, kterým se podařilo otevřít gólový účet zápasu. S první hlavičkou si brankář Kubát dokázal poradit, s následující dorážkou Patrika Žitky z bezprostřední blízkosti už však nikoliv – 1:0. Velkohamerší přidali ve 36. minutě i druhou branku. Po rohovém kopu využil zaspání jednoho z bránících Kolíňáků Tomas Radzinevičius a poslal své mužstvo již do dvoubrankového vedení – 2:0.

Dvoubrankové manko může napovídat, že by Kolínští na hřišti hráli „druhé housle“. I přes tuto skutečnost ale hosté nebyli horší, naopak. Herně měli více, jen tomu chyběla tolik důležitá branka. Situaci navíc zkomplikovala 66. minuta, ve které obdržel druhou žlutou kartu Štancl a musel jít předčasně do sprch. Kolín tak dohrával zápas v deseti, ale bojoval ze všech svých sil. Jak praví známé přísloví, trpělivost růže přináší, a jinak tomu nebylo ani v tomto případě. V 79. minutě se ve vzduchu dostal nejvýše Daniel Bareš a uklidil míč z rohového kopu do domácí sítě – 2:1. Zhruba o minutu později se Kolínští radovali znovu! A opět po rohovém kopu. Škoda ve vápně přiťukl na Jirku Sodomu, který hlavou překonal velkohamerského gólmana – 2:2. Do konce základní hrací doby již branku ani jeden z celků nevstřelil a následovat musely penalty.

Zde se se potvrdilo, že Michal Kubát je opravdový penaltový mág. Po vychytání pardubických ligových střelců v MOL Cupu si poradil na výbornou i tentokrát. Nyní vyzrál na tři střelce! Vítězství poté potvrdil svou trefou Milan Vácha!

Kolínští tak vybojovali na úvod nového divizního ročníku cenné dva body. Již nyní musí hledět vpřed, za týden, v neděli 30. 8., hostí v Borkách SK Vysoké Mýto.

Branky: Žitka, Radzinevičius – Bareš, Sodoma, rozhodující pen. Vácha
Rozhodčí: Kolátor – Šimeček, Doubek
ŽK: Krejčík, Žitka, Radzinevičius – Štancl, Soběslav, Vojta, Bareš
ČK: Štancl
Diváci: 150

SK Sparta Kolín: Kubát – Čapek A. (78′ Šlehofer), Štancl, Soběslav, Škoda, – Vojta (62′ Sodoma), Koděra (46′ Vácha), Čapek P., Vondráček (K) (78′ Šindelář), Milec – Bareš

FK Velké Hamry: Kobachidze – Šidlo, Váňa, Krejčík, Kozák (87′ Hrušovský), Štěpánek, Linka (K), Černý (83′ Petržilka), Žitka (76′ Kováčik), Šohaj, Radzinevičius