MOL Cup | KOLÍN VYZRÁL NA LIGOVÉ PARDUBICE

První kolo MOL Cupu přineslo Kolínu velmi těžký los. Předurčeno mu bylo mužstvo FK Pardubice, které si v uplynulé sezoně zajistilo postup mezi českou elitu. Prvoligový nováček byl jasným favoritem utkání, avšak konec připomněl spíše souboj Davida s Goliášem. Kolínští borci ustáli vysoké tempo i v prodloužení a v následném penaltovém rozstřelu svého soupeře zdolali! Zároveň tak pokřtili své nové černobílé pruhované dresy, které si odbyli svou premiéru, navíc vítězně!

Už od první minuty se udávání tempa hry ujali přesně dle předzápasových předpokladů Pardubičtí. To ale neznamená, že by Kolínští hráli druhé housle, ba naopak. První šance si ovšem vytvářeli hosté. K vůbec prvnímu ohrožení branky se Pardubičtí dostali v 7. minutě, avšak bez výsledku. V 11. minutě to zkusil kolínský Vojta, jenže i jemu mířidla selhala. K otevření gólového účtu došlo v 15. minutě. Pardubický Cadu dostal míč za obranu a následně přeloboval domácího brankáře – 0:1. Ani po úvodní brance nastolené tempo nijak nekleslo, a i nadále přinášelo zajímavé brankové příležitosti. Ve 29. minutě hasil pardubickou šanci skluzem Štancl, s následnou dorážkou si poradil Kubát. Ve 36. minutě vyzkoušel Kubátovu pozornost Solil, kolínská jednička ale byla připravena. Na kolínském gólmanovi si hostující lámali zuby po celý zápas. Brilantně si kolínský špílmachr poradil i těsně před koncem prvního poločasu, kdy zneškodnil soupeřův pokus.

Do kabin se odcházelo za stavu 0:1 ku prospěchu Pardubic. Kolíňáci se za svůj výkon ale nemohli ani trochu stydět, protože předvedli vyrovnanou partii s ligovým celkem a jediné co tomu chybělo, byla branka.

Do druhé půle naběhl Kolín ještě dravější než v půli předchozí. Byli mnohem dotěrnější na pardubické hráče a za svou snahu sklidili ovoce. V 51. minutě rozbouřil kolínský stadion Daniel Bareš, který ve skluzu skvěle trefil míč a uklidil ho do pardubické svatyně! Vyrovnal tak stav utkání na 1:1 a vzbudil ve všech domácích příznivcích neskutečnou euforii. O deset minut později byl u finální fáze opět Bareš, který přihrával do vápna na Vondráčka. Ten však ve skluzu míč minul. A do třetice opět Bareš – v 65. minutě zahrozil Pardubickým hlavou po rohovém kopu. Poslední desetiminutovka bývá v těžkých zápasech vždy nesmírně kritická. Jinak tomu nebylo ani v Kolíně. V 83. minutě se Pardubičtí prosadili, zejména Tomáš Solil. Radost ze vstřelené branky mu ihned vzápětí překazil pomezní sudí, který si povšiml offsidu. Základní hrací doba tak skončila remízou 1:1 a jak stanovují pravidla, šlo se do prodloužení.

Kolínským hráčům sice docházela šťáva, chuť po vítězství a postupu, a především porazit prvoligového soupeře byla však vyšší. Po šesti minutách první půle prodloužení se k zakončení dostal Pardubický Lee. Do míče se opřel perfektně, bohužel pro něj, orazítkoval pouze tyč. Ve 101. minutě se v šanci objevil domácí Vondráček, o několik minut později na druhé straně opět Lee. Ani 30 minut nastavení branku nepřineslo a rozhodnout o postupujícím musely penalty!

Rozehrávky penaltového rozstřelu se ujali domácí, konkrétně Vondráček. Ten proměnil stejně jako po něm následující Štancl, Šindelář a Pavel Čapek. Za hosty se prosadili Jeřábek, Cadu a Čelůstka. Z kolínské strany přišlo zaváhání Soběslava, to ho ale mrzet nemusí, neboť Michal Kubát v brance čaroval. Vychytal ve druhé sérii Ewertona a v páté Solila a velkou měrou se zasloužil o kolínský postup!

Kolínští borci však nesmí usnout na vavřínech. Za týden je čeká první divizí kolo, ve kterém zajíždí na půdu Velkých Hamrů. O týden později hostí Vysoké Mýto. Druhé kolo MOL Cupu je prozatím v plánu na 16. září.