Jedeme do Vysokého Mýta!

17. kolo Divize | V sobotu 14. 3. zajíždí naše mužstvo na půdu aktuálně prvního celku tabulky – Vysokého Mýta! Z důvodu vládního nařízení o koronavirové pandemii bude utkání nejspíše sehráno bez diváků. Výkop proběhne v 16:30 hodin a my vám všechny důležité informace z průběhu utkání přineseme na našem facebooku, který naleznete i v patičce webu.

Mužstvo z šestého největšího města Pardubického kraje zažívá vydařenou sezonu. Vysokomýtští mají na druhý Náchod náskok tří bodů, na čtvrtý Kolín bodů deset. Druhou část letošní sezony Divize začali lépe, než závěr první poloviny. V posledních dvou kolech získali pouhý jeden bod. Ve 14. kole padli v Ostré vysoko 5:2, o týden později doma nezvládli penaltovou loterii právě s druhým Náchodem. Ve statistikách kralují nejen celkovému pořadí, ale také počtu vstřelených branek – během 16 zápasů nastříleli 42 branek. Naopak jich inkasovali 16. Na svém kontě mají celkem 40 bodů.

Náš celek na tom také není nijak špatně. V tabulce se nachází na čtvrtém místě a na první Vysoké Mýto ztrácí deset bodů. Rozdíl je sice vysoký, nikoliv však nereálný na stažení. Do jarní části vstoupili Kolínští velmi dobře. Skvělým výkonem si poradili s Velkými Hamry 2:0 a navázali tak na předchozí dvě vítězství z podzimní části. Svou vítěznou sérii jistě budou chtít Kolíňáci obhájit i ve Vysokém Mýtě! #SPOLECNEZAKOLIN

A jak si týmy vedou ve vzájemných zápasech? Od sezony 2016/17 se Kolín s Vysokým Mýtem potkává pravidelně. Navrch ovšem mají Vysokomýtští – z osmi odehraných zápasů brali všechny body hned z pěti z nich. Zbylá tři utkání rozhodovaly penalty – dvakrát ku prospěchu Vysokého Mýta a jednou lépe pro Kolín.